Hans træning blev ligevejet

Det intense tilbehør gør faktisk mere end at få dig til at føle dig helt dårlig – det hjælper med at øge din elproduktion og udholdenhed også. (The badassery gør heller ikke ondt.)

VÆGTEDE VESTER Lige stort set som kamppanser, og du ser dem normalt på fyre, der gør et pointe at bukke højt nok til hele gymnastiksalen at høre. Så ja, det er virkelig nemt at afskrive veste veste som prætentiøs overkill. (Og i nogle tilfælde kan de være.) Men mens de helt sikkert er til de intense motionshelt blandt os, kan vægtstøvler faktisk gøre dig stærkere og hurtigere – så længe du bruger dem rigtigt.

“Træning med en vægtet vest kan være super-fordelagtig for strømsporter eller olympiske løftere, især på bevægelser som squat hopper eller box hopper for at opbygge styrke og eksplosiv kraft”, siger Darin Hulslander, CSCS, lederen af ​​This is Performance, en Chicago -baseret træningsstudio med online-programmer.

Når træning med vægt veste er produktiv

For det første er det værd at spørge: Har vægtede veste faktisk forbedret konditionering eller ydeevne i det lange løb? Forskningen er temmelig blandet. Nogle studier tyder på, at træning med den ekstra modstand kan forbedre VO2max, hastighed og tid til udmattelse, mens andre studier har fundet det ikke meget mere end at træne uden. Kig på den større undersøgelse, og der er simpelthen for mange variabler på tværs af eksperimenter, der er brugt, og længde / frekvens / type træning gjort i vesten – for at sige endeligt om vægt veste gør det til bedre atleter.

Sæt videnskaben til et øjeblik, selvom: Trænere elsker vægtvest til to nøglescenarier: kardioarbejde og kropsvægt øvelser. “Intet vil øge din puls hurtigere end at have en vægtet vest og klatre på en tredemølle eller trapper,” siger Joel Seedman, Ph.D., ejer af Advanced Human Performance i Atlanta. Hulslander er enig i: “Mine atleter, der bærer [en vægtvest], ramte typisk en hjertefrekvens 3-5% højere, når de gør både magt eller aerob arbejde i en vest, end de uden.”

Veste lægger vægt direkte på dine skuldre og overkrop, hvilket betyder, at de specielt beskatter for din respiratoriske muskler-membranen og dybe intercostals. Dette får din hjertefrekvens til at skyrocket måde hurtigere, men det gør det også svært at trække vejret. Nogle mennesker kan ikke klare dette og begynde at panik, påpeger Seedman. Men han tilføjer, at lære at blive rolig, når du ikke helt kan trække vejret normalt kan blive en øvelse i at forbedre autonome nervøsitet og lære at aktivere dit parasympatiske system for at imødegå dette kamp-eller-fly-respons. Plus, der er en payoff: Lær at være kølig, og du behøver ikke at udføre en så intens kondision at revne dit hjerte så højt. “Du får kalorieforbrændingen og støder på stofskiftet uden at gå lige så hårdt,” siger Seedman.

Du kan sikkert komme efter sprints, hvis du er kløe for nogle masochisme. Men selvom bare at gå eller klatre i bjergene, mens du bærer en vægt vestcan fremkalde en kraftig kalorieforbrænding og spise dine ben, tilføjer Hulslander. Den anden grund træner elsker vægtvesten: Det gør kropsvægt øvelser til grusomme styrkebyggere. “Du kan argumentere for, at vesten er den mest effektive måde at udføre lastede bevægelser på, fordi hele vægten er tættere på dit naturlige tyngdepunkt – sammenlignet med f.eks. At lave pullups med plader, der hænger fra et bælte under dig,” siger Seedman.

De fleste mennesker kan faktisk håndtere mere vægt op øverst end hængende fra deres talje, da modstanden er bedre forskudt over brystet. Hvad mere er, den samme faktor, der gør det sværere at trække vejret – vestens pres mod ryg og skuldre – betyder, at dit nervesystem er tvunget til at forbrænde disse muskler mere aggressivt, hvilket kan bidrage til samme vægtfølelse som mindre arbejde.

Vægt veste er også nyttige i scenarier, hvor din individuelle styrke kan overstige din greb styrke. “Hvis jeg har en fyr, der er klar til at flytte op fra 100 kg landbrugerens vandreture, men det er svært for ham at holde noget tungere, lægger jeg 40 kg på brystet og får ham til at bære resten,” siger Seedman. Det samme gælder bevægelser som split squats eller almindelige squats, hvor du ikke kan holde en barbell eller dumbbell tilstrækkeligt længe nok eller uden smerte, tilføjer Hulslander. Vægvesten giver i øvrigt ingen reel fordel i øvre kroppsisoleringsøvelser, som biceps krøller eller bænkpress. Men begge træner er enige om, at deres øverste øvelser med en vægtet vest er pushups, dips, inverted eller TRX rækker, split squats, split lunges, og regelmæssige squats og lunges.

Comments are closed